• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До 91 - ї річниці утворення Баришівського району!

До 91 - ї річниці утворення Баришівського району!

2014-09-18

/Files/images/444_186.jpg

На базі Волошинівського освітньго округу було проведено круглий стіл на тему «Краєзнавча робота в закладах освіти району». Захід було приурочено 91 – й річниці утворення Баришівського району.

Відкрила засідання начальник управління освіти, молоді та спорту Баришівської райдержадміністрації Слухай Надія Михайлівна, яка озвучила тему, мету, представила учасників.

З вітальним словом до присутніх звернулася голова Баришівської райдержадміністрації Плис Ніна Михайлівна. Говорячи про актуальність теми круглого столу було сказано про значення вивчення минувшини нашого району перш за все на основі спогадів очевидців, на основі архівних джерел. Її думку підхопила Софія Арсенівна Каменєва – директор обласного архіву, яка показала ряд документів з історії становлення району.

Сторінки розвитку району були основою виступу директора районного краєзнавчого музею Новоградської Людмили Яківни.

Про творчих, талановитих людей району розповіла директор ЦБС Пацаловська Галина Василівна. Свій виступ побудувала на основі розповіді про зустрічі з односельцями, які є гордістю нашої землі.

Яке місце займає краєзнавча робота в позакласному та позашкільному житті учнів відзначила завідувач районного методичного кабінету Баришівської районної ради Загорулько Оксана Володимирівна.

50 років своєї професійної діяльності присвятила краєзнавчій роботі Надія Олександрівна Кравченко. І як результат – в кожному навчальному закладі – змістовна історія освіти, діяльність шкільних музеїв, світлиць, пошукових загонів. Під її керівництвом написано багато робіт, які займали призові місця в області.

Учасники круглого столу з захопленням переглянули фільм «Шевченко і Баришівщина», презентацію історичного минулого сіл Леляки та Семенівка, яка була зроблена ученицями Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом Любов Іванівни Герасименко.

Діденко Олексій житель с. Поділля, учень 8 класу Волошинівського НВК презентував роботу «Історія створення парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва «Альта». Робота була оцінена досить високо на районному етапі конкурсу «Топоніміка та історія рідного краю».

Представляли систему краєзнавчої та патріотичної роботи в Перемозькому НВК Ярмольчик Олена Миколаївна – директор закладу, Бишовець Аліна, Кирпенко Роксолана – учениці 8 класу.

Перед учасниками круглого столу учні - господарі НВК показали фільм про односельця Лужевського Руслана, який загинув під час АТО.

Наприкінці, учасники заходу відвідали Волошинівський шкільний музей.

О.С. Лисюк методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 110