• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екзамени на відмінно: стратегії ефективної підготовки учнів, типові проблеми та ефективні шляхи їх вирішення

Екзамени на відмінно: стратегії ефективної підготовки учнів, типові проблеми та ефективні шляхи їх вирішення

2014-10-30

/Files/images/20141030_115026.jpg

/Files/images/20141030_102603.jpg «Як успішно скласти екзамен?» - це запитання виникає у кожного випускника школи, особливо напередодні зовнішнього незалежного оцінювання. Система ЗНО є основою забезпечення рівного доступу до вищої освіти в Україні, яка користується високим ступенем довіри в суспільстві. У 2014 році зовнішнє незалежне оцінювання, як нова для України технологія оцінювання навчальних досягнень бажаючих вступити до вищих навчальних закладів, відзначило своє 10-річчя.

З метою ефективної підготовки учнів випускних класів навчальних закладів до участі в ЗНО 2015 року районний методичний кабінет запроваджує ряд заходів навчально-тренувального змісту. 30 жовтня 2014 року в Баришівському НВК відбувся освітній захід – семінар для вчителів англійської мови середньої та старшої школи «Екзамени на відмінно: стратегії ефективної підготовки учнів, типові проблеми та ефективні шляхи їх вирішення». Захід відбувся за сприянням освітньо-методичного центру «Дінтернал-Книга» та видавництва Пірсон (Велика Британія).

Завідувачка районного методичного кабінету О.В. Загорулько ознайомила учасників семінару з результатами участі випускників у ЗНО - 2014 з англійської мови. Вчителі загальноосвітніх навчальних закладів обговорили причини низьких показників результатів та проблеми підготовки учнів до важливого іспиту.

Цікавим для учнів випускних класів став урок, який проводив Роберт Хартіган, сертифікований екзаменатор Pearson Test of English (PTE), викладач англійської (ICELT). В ході уроку Роберт користувався матеріалами сучасних автентичних НМК, рекомендованих Міністерством освіти і науки України. Спілкування продовжувалося протягом теоретичного блоку «Exam Preparation: AreyouReady?», де обговорювалися структура тесту ЗНО з англійської мови, різновидність форм тестових завдань, визначали стратегію підготовки учнів, ситуації щодо психологічного стану учнів протягом іспитів. Учасники семінару мали змогу частково пройти тестування ЗНО за завданнями минулих років.

А насамкінець відбувся «Книжковий ярмарок»: знайомство з навчально – методичною літературою видавництва Пірсон (Велика Британія). Методист освітньо-методичного центру «Дінтернал-Книга» Олена Міходуй вручила вчителям інформаційні пакети та сертифікати на підтвердження участі у семінарі. Проте найбільше пощастило тим, хто отримав у подарунок навчальні посібники та словники під час проведення розіграшу лотереї.

Проведення заходу дав поштовх для впровадження новітніх освітніх та екзаменаційних технологій, розширення міжнародної співпраці у середніх навчальних закладах району.

Завідувач методичного кабінету О.В. Загорулько

Кiлькiсть переглядiв: 83