Чудо творить Миколай!

2014-12-19

/Files/images/vplnjLgeBnQ.jpg

Напередодні 19 грудня малюки чекають на чудове зимове свято – День святого Миколая.

Свято Миколая прийшло до нас у 1088-1089 рр., за часів князя Всеволода Ярославовича. Свято зимового Святого Миколая відзначалося з давніх-давен.

Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Костянтина (ІV ст.) і був архієпископом у Мирах. Народився у багатій сім’ї і виріс доброю й чуйною до чужої біди дитиною. Батьки його померли дуже рано. І хоча хлопчикові нічого не бракувало, він жив під опікою родичів, все ж таки відчував нестачу батьківської ласки і любові. Маленький сирота все частіше тікав з багатого будинку до друзів, дітей убогих батьків, котрі жили в темних глиняних хатах і нерідко йшли спати голодними. Найбільше бідувала родина Петруся. Батько був уже дуже старим і немічним, мати лежала хвора, а сам Петрусь бігав у холод босоніж. Увечері Миколай тихенько, щоб слуги не бачили, побіг до комори, набрав у торбину борошна, налив пляшку олії, набрав повні кишені яблук, відшукав пару теплих панчіх і нові постільці та й сховав усе у велику торбу. Вранці старий батько Петруся знайшов торбу коло свого порогу і не міг натішитися дарунками. А хто це міг зробити і кому дякувати, не знав.
Минули роки. Миколай став священиком. Віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Одного разу він врятував невинного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши за те своє життя, проте помилували обох.
Священик Миколай своїм милосердям заслужив винагороду у Бога – благодать творіння чудес. Кожного року 19 грудня у день ангела Св. Миколая ми відзначаємо це улюблене всіма свято.
У нас, в Україні, усе відбувається тихо-тихо. У ніч з 18 на 19 грудня в оселі, де живуть діти, нечутно приходить Миколай і так само нечутно кладе переважно під подушки, а іноді у черевички сплячої малечі жадані дарунки. І що характерно – саме ті дарунки, які собі намріяли слухняні хлопчики й дівчатка. Звідки Миколай знає, що кому потрібно? Взагалі-то напередодні чарівної ночі належиться написати лист-прохання до святого, покласти записку на вікно і сподіватися на здійснення мрії: чи то Ангел, чи то яка пташка-невеличка той лист забере. І Миколай точно знатиме, чого від нього сподіваються. Але якщо малюк ще цілком неписемний, то святий і так здогадається.

Для малечі Баришівського району сьогодні подвійне свято - відбулося урочисте відкриття районної ялинки. Діти з усіх куточків Баришівщини з’їхалися до смт Баришівка. Привітали малечу та подарували солодкі подарунки Загуменний Д.М., тимчасово виконуючий обов’язки Баришівської РДА, Ільченко О.І., голова Баришівської районної ради, Коцюрбій В.В., селищний голова. Зелену красуню прикрашають іграшки дітей, які долучилися до акції «Прикраса на ялинку». Це виховнці ЦПР «Мрія», ДНЗ «Теремок», учні Баришівської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2, Сезенківського, Перемозького, Лукашівського, Гостролуцького Ярешківського, Рудницького НВК, Семенівської та Садової ЗОШ І – ІІІ ступенів. А згодом всі діти були запрошені до районного будинку культури на новорічну виставу «Пригоди у підводному царстві».

Кiлькiсть переглядiв: 154