• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Культурно-соціальний проект «100 тисяч книжок для сільських бібліотек»

Культурно-соціальний проект «100 тисяч книжок для сільських бібліотек»

2015-03-07

9 березня 2015 року по всій Україні стартує культурно-соціальний проект «100 тисяч книжок для сільських бібліотек», започаткований у співпраці Фундації Дарини Жолдак, Української бібліотечної асоціації та ГО «Форум видавців».

«100 тисяч книжок для сільських бібліотек»

Організатори: Фундація Дарини Жолдак, Українська бібліотечна асоціація, ГО «Форум видавців»

Дата старту проекту: 9 березня 2015 року

Мета: оновлення фондів сільських бібліотек.

Нині бібліотека в селі чи не єдиний культурно-освітній осередок, при чому 25 % читачів складають діти. Однак через брак фінансування бібліотек та високу вартість книжкової продукції нова дитяча література майже недоступна в сільській місцевості.

Наш проект дозволить зібрати значну кількість якісних дитячих книг та оперативно передати їх до сільських бібліотек. При цьому всі витрати під час реалізації проекту ми візьмемо на себе (логістика, виготовлення коробок для збору книг тощо).

Ми прагнемо реалізувати проект з бюджетом близько 5 мільйонів гривень (за умови, що середня вартість примірника дитячої книги складає 50 грн) без залучення державного фінансування.

Завдання: Збір художньої й навчальної дитячої літератури (видання 2000–2014 років випуску) у ЗНЗ міст України. Зібрані книги будуть передані до сільських бібліотек.

Умови проведення благодійного збору книг:
ЗНЗ, який погодився стати учасником проекту, збиратиме книги для тих сіл, які розташовані найближче до його міста. Перелік закріплених за ЗНЗ сіл буде наданий координатором проекту у цьому місті. Для проведення збору організатори передають ЗНЗ спеціальні коробки. Працівники згаданих закладів заздалегідь інформують учнів/вихованців та їхніх батьків про акцію. Протягом двох тижнів – із 9 по 22 березня 2015 року – триває збір книг. Школярі передаватимуть принесені книги класним керівникам, а ті – шкільному бібліотекарю. По завершенню акції бібліотекарі передають наповнені зібраними книгами ящики «Новій пошті», яка відразу адресно спрямовує їх до сіл (по 2 ящики на село). Усі доставки й перевезення під час акції безкоштовно здійснюватиме компанія «Нова пошта». Інформацію про кількість зібраних книг передати координатору проекту у вашому місті.

Важливо! Учні ЗНЗ передають власні книги, фонди бібліотек ЗНЗ до акції не залучаються.

Лист-підтвердження своєї участі ЗНЗ до 28 лютого 2015 року надсилають на електронну скриньку: 100_000@ex.ua. У листі потрібно вказати повну назву й адресу ЗНЗ, ПІБ та контактний телефон шкільного бібліотекаря.

Після цього із ЗНЗ зв’яжеться координатор проекту у вашому місті.

Кiлькiсть переглядiв: 85