• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум вчителів фізики «Проведення уроків узагальнення та систематизації знань учнів».

Семінар-практикум вчителів фізики «Проведення уроків узагальнення та систематизації знань учнів».

2015-04-17

/Files/images/IMG_7035.JPG

16 квітня 2015 року на базі Лехнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів фізики «Проведення уроків узагальнення та систематизації знань учнів».

Учасники семінару мали змогу переглянути презентацію досягнень та здобутків діяльності учнівського і педагогічного колективів закладу та відвідати відкритий урок з фізики у 9-му класі, учні якого другий рік вивчають даний предмет поглиблено.

Урок «Подорож до країни «Електричний струм» - урок узагальнення та систематизації знань учнів з елементами тренінгу. Під час подорожі по країні «Електричний струм» учні впевнено крокували за маршрутом по карті: м. Ерудитів →О. Кмітливих → Музей наукової техніки → м. Мислителів → м. Дослідників, демонструючи свої вміння застосовувати набуті знання на практиці.

В ході уроку вчителька Кравчук Валентина Вікторівна розкрила основні аспекти оптимізації навчання при проведенні узагальнення та систематизації знань учнів з даної теми, дуже вдало застосувала комп’ютерні технології на уроці; обґрунтувала доцільність використання комп’ютерних програм для наочного розкриття навчального матеріалу, розвитку навчальної зацікавленості учнів. Валентина Вікторівна розумно чергувала роботу учнів з комп’ютером і живе спілкування з ними, щоб підтримувати протягом уроку стійку увагу та високу працездатність учнів.

На уроці панувала атмосфера доброзичливості, співпраці і творчого пошуку; були створені умови для набуття досвіду самореалізації особистості шляхом творчого розв’язування фізичних задач.

Перед учасниками семінару з презентацією своєї науково-дослідницької роботи за програмою МАН «Застосування похилої площини та її видозмін в побуті та техніці» виступала учениця 9-го класу Ярешківського НВК Галушка Дарина Олександрівна (керівник Іваніщ Валентина Павлівна, вчитель фізики), яка стала переможцем районного конкурсу-огляду і брала участь в обласному.

В ході семінару вчитель фізики Баришівського НВК Трофімова Н.В. провела тренінг з вчителями фізики по складенню тестів для проведення державної підсумкової атестації.

Вчитель фізики Баришівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. М.Зерова власними Мариніченко Леся Миколаївна презентувала власні розробки уроків узагальнення та систематизації знань учнів.

Методист РМК Предко Н.Д.

Кiлькiсть переглядiв: 23