Жива пам’ять про війну…

2015-05-11

/Files/images/1.JPG

Пам’ять про війну… Кожного року в травневі дні вона владно повертається до дітей, онуків та правнуків, стукаючи в їхні серця обелісками полеглих героїв, зірками над їхніми могилами на міських та сільських цвинтарях. Минає вже сімдесят літ, але пам’ять про пережите страшне лихоліття не полишає людських сердець. І допоки вона жива, ми з вами залишаємося людьми. Ми залишаємося Народом, що величезною ціною життів найкращих своїх синів і дочок, відстояв тоді мир на планеті.

Учнівські та педагогічні колективи загальноосвітніх навчальних закладів Баришівського району приєдналися до вшанування 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

Зокрема, 08 травня 2015 року класними керівниками, вчителями історії 1 – 11 класів Садової ЗОШ І – ІІІ ступенів, Бзівського НВК, Сезенківського НВК, Рудницького НВК, Недрянського НВК, Подільського НВК, Яблуневої ЗОШ І – ІІІ ступенів, Перемозького НВК, Веселинівського НВО були проведенні класні години «Історії героїв війни: «Ми боролися за українську землю» (1-4 кл), уроки-обговорення «Порозуміння заради майбутнього України» (5 – 6 кл), уроки-презентації «Нездоланність українців – гідність держави» ( 7-9 кл); відео-уроки з обговоренням «Прагнення до свободи вчора, патріотизм і нездоланність сьогодні – гідна Україна завтра» (10-11 кл), круглі столи «Одна родина у двох війнах» (10-11 кл), виховні години на тему: «Мужність і відвага крізь покоління» провели класні керівники Лехнівської ЗОШ І – ІІІ ступенів.

А класні керівники Селищанського НВК провели виховні та класні години: «Хай горить вогонь пам’яті» (1-2 класи, В.А.Голубкіна та В.М.Мартиненко), «Пам’ять вічно жива» (3 клас, І.В.Гибельчук), «Їх подвиг – безсмертний» (4 клас, В.В.Кириленко), «Живі у пам’яті народній» (5-6 класи, Т.О.Нагорняк та Л.В.Савун), «Відголоски війни вічно живуть в наших серцях» (8-9 класи, В.П.Кандур та В.М.Глуханова).

Протягом квітня-травня 2015 року у навчальних закладах Баришівського району проходять зустрічі учнів з учасниками АТО.

07 травня учні Семенівської ЗОШ І – ІІІ ступенів переглянули художні і документальні фільми про події Другої світової війни. Заступником директора з навчально-виховної роботи Божко Катериною Петрівною оформлений стенд «Славимо наших земляків – захисників незалежної України».

08 травня 2015 року з метою вшанування подвигу українського народу, увіковічнення пам'яті про загиблих воїнів у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Баришівського району відбулися лінійки – реквієми під назвою «1939-1945 рр. Пам’ятаємо! Перемагаємо!». Зокрема, учитель історії Селищанського НВК Т.В. Коломієць під час загальношкільної лінійки для учнів 1-11 класів продемонструвала відеофільм «Між сталевими жорнами».

У шкільних бібліотеках навчальних закладів були організовані книжкові виставки «Перемога одна на всіх». Книги на виставку з бібліотечного фонду підбиралися з метою найповнішого розкриття непростої ситуації на українській землі – щоб в учнів формувалося уявлення про справжню війну у всій її складності і героїзмі.

…А маки на учнівських грудях горіли в ці травневі дні заклично-тривожно: як пам’ять про Велику Війну, як пересторога прийдешнім поколінням, як заклик берегти мир, що здобувається такою страшною і високою ціною! Пам’ятаємо!Перемагаємо!

Методист районного методичного кабінету Баришівської районної ради А.В.Гаращенко

Кiлькiсть переглядiв: 128