Осіння Школа Лідерів - 2015

2015-11-12

/Files/images/FY6-M-ywZcw.jpg

/Files/images/20lE_o6pdcA.jpg Щороку осінь дарує усім людям добрі врожаї та смачні плоди. А лідерам учнівського самоврядування Баришівського району цьогоріч вона подарувала дев’яту осінню школу лідерів – 2015.

Із 10 по 12 листопада 2015 року дитячий оздоровчий табір «Ювілейний» з неабиякою гостинністю зустрів нас, тут були усі умови для плідної та приємної праці. А директор «Ювілейного» Едуард Григорович Лайтар надав нам дружню підтримку. Звичайно, ця поїздка була б не можлива без сприяння керівників району: голови Баришівської районної державної адміністрації М.І. Стельмаха, голови Баришівської районної ради О.І. Ільченка та начальника управління освіти, молоді та спорту Баришівської райдержадміністрації Н.М.Слухай.

/Files/images/87LWiml1M18.jpgНа збір прибули 56 лідерів шкільних осередків самоврядування району, і відразу закипіла робота. Усіх поділили на чотири загони, які за короткий час придумали власні назви, девізи, слогани та номер художньої самодіяльності представлення загону.

День перший. Реєстрація, відкриття, поділ на загони, їх представлення, святкова програма «Ювілейний зустрічає друзів», свіча духовного єднання. Крім вищеперерахованого, кожен протягом трьох годин мав відвідати чотири майстер – класи хореографії ( Т.Г. Аркуша), психології (С.І. Наконечна), ігри на згуртування (О.В. Загорулько) та журналістика (О.Л. Нитченко), після чого загони отримали завдання скласти та відзняти соціальну рекламу на задану тематику.

На відкриття «Осінньої школи лідерів» та ток – шоу «Винаходи людства, що змінили світ» завітав голова Баришівської районної державної адміністрації Стельмах М.І., який відмітив важливість проведення даних зборів для активної учнівської молоді районну, з метою навчання та опанування нових форм роботи у колективі.

Наприкінці дня оргкомітет районної ради учнівського самоврядування «Альянс» підготував та провів вечірню програму «Ювілейний зустрічає друзів», де ми мали змогу побачити таланти наших лідерів, і на якому були присутні: директор Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія» - Головерда С.А., культорганізатор ЦПР «Мрія» - Обухова О.В. та представник батьківського комітету Чумак Г.В.

День другий. Підйом. Ледве вдалося витягти сонних, стомлених вчорашніми завданнями депутатів «Альянсу», але ранкова зарядка на свіжому повітрі під сучасну музику додала енергії та спонукала до активної діяльності протягом приємно виснажливого дня. Загальний збір у фойє. Загони знайомляться з програмою дня та продовжують працювати над створенням соціальної реклами.

Згодом до лідерів завітали представники Київського палацу дітей та юнацтва Долгова Олександра Валеріївна, завідувач відділу соціальних ініціатив і партнерства та Сизонко Ольга Василівна, методист відділу соціальних ініціатив і партнерства. Вони провели цікаві тренінги з «Тайм – менеджменту» (уміння навчитися правильно планувати свій час) та «Я – унікальний» (як бути впевненим та досягати мети).

А згодом, відбувся «Науковий пікнік» протягом якого члени Малої академії наук Баришівщини продемонстрували різноманітні досліди з хімії, фізики, біології, запропонували задачі на логіку. Ми переконалися, що наука – це цікаво.

А далі без перерви попрямували на спортивний майданчик, де на нас уже чекали керівники гуртків спортивного туризму Баришівського ЦПР «Мрія» на «Туристичному квесті» під час, якого кожен відчув себе справжнім туристом. Ввечері відбувся патріотичний концерт під назвою «Так, я люблю Україну!», де кожен загін представив номери художньої самодіяльності і лідери показали свої таланти. День завершився запальними українськими танцями.

Незабутнє враження в душі кожного з нас лишив момент щирості «Свіча», під час якого ми ділилися своїми враженнями за прожитий день. А приємних вражень було багато…

День третій. Ранкова зарядка. Завершення зйомки та монтування соціальної реклами. І от настав час закриття «Осінньої школи лідерів 2015». На закритті була присутня начальник управління освіти, молоді та спорту Баришівської райдержадміністрації Надія Михайлівна Слухай, яка наголосила, що основне наше завдання в тому, щоб було більше лідерів, а не в тому, щоб було більше тих, хто слідує за лідером. В ході закриття було проведене голосування за найкращу соціальну рекламу, визначення переможців, переглянуто фотозвіт проробленої роботи.

Оргкомітет РРУС «Альянс»

Кiлькiсть переглядiв: 120