• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ІІІ етап виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації для заступників директорів з навчально – виховної роботи та учителів початкових класів закладів освіти Баришівського району.

ІІІ етап виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації для заступників директорів з навчально – виховної роботи та учителів початкових класів закладів освіти Баришівського району.

2016-01-27

/Files/images/DSC00029 (1).JPG

27 січня 2016 року завершився ІІІ етап виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації для 22 заступників директорів з навчально – виховної роботи та 28 учителів початкових класів закладів освіти району. Зміст курсів було спрямовано на поглиблення знань слухачів та вдосконалення набутих умінь з організації науково-методичної роботи з педагогічними працівниками навчальних закладів, створення умов для розвитку їх професійної компетентності, удосконалення форм те методів роботи з молодшими школярами.

Слухачі відмітили високий рівень організації педагогічної практики, яка відбулася на базі Баришівського навчально – виховного комплексу «гімназія – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів». 26.01.2016 року було проведено майстер – класи. ЗДНВР мали змогу побачити роботу Місюри Світлани Василівни, Лисивець Валентини Анатоліївни, Гаркавенко Наталії Олександрівни, які зуміли відтворити в мініатюрі творчий процес створення науково – методичного простору та показали перспективи його розвитку.

/Files/images/DSC00046 (1).JPG Учителі початкових класів працювали в майстер – класах з науково – методичних проблем: здійснення інноваційних процесів в школі І ступеня (майстер – клас вела Крусь Ірина Анатоліївна); розвиток творчих здібностей через впровадження системи різнорівневих завдань (Тивоненко Світлана Іванівна); компетентність як основа успіху та самовдосконалення учня молодших класів (Кощій Тетяна Станіславівна).

Цікаво працювали заступники директорів з навчально – виховної роботи та учителі початкових класів на заключній конференції 27.01.2016 року.

Кожен слухач запропонував презентацію курсової роботи з коротким тезисним виступом. Із питанням «Наукові засади та технологія планування роботи навчально-виховного комплексу» виступила Полуцька Віта Володимирівна, цікавою була робота з науково – методичної проблеми «Педагогічна творчість як основа формування педагогічної майстерності» (автор Мусієнко Тетяна Володимирівна). Не залишив жодного байдужим і виступ Ковальської Наталії Іванівни, яка говорила про громадянську освіту та реформацію освітнього і виховного процесу в Україні

Учителі початкових класів обговорювали наступні теми: розвивальне навчання – його педагогічні та психологічні аспекти; диференціація – один з напрямів гуманізації навчання; формування загально навчальних компетентностей та предметних компетенцій; реалізація в навчанні та вихованні молодших школярів ідей народності, українознавства.

Г.Д.Кушнір, методист РМК

Кiлькiсть переглядiв: 13