• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учительська сесія для вчителів іноземної мови Баришівського району

Учительська сесія для вчителів іноземної мови Баришівського району

2017-08-21

/Files/images/20170821_104546.jpg

Однією з ключових компетентностей Нової Української Школи є спілкування іноземними мовами. Саме про викладання іноземних мов у загальноосвітніх навчальних закладах йшлося на вчительській сесії для вчителів іноземної мови Баришівського району, яка відбулася 21 серпня 2017 року у Баришівському НВК.

Вчительське зібрання проходило у форматі «Твоя (не)серпнева конференція», запропонований організацією EdCamp. Цього року учасники, а це вчителі англійської та німецької мови навчальних закладів району працювали у п’яти групах: опрацьовували оновлені програми для 1-4 та 5-9 класів, ключові зміни до програм початкової та основної школи, методичні рекомендації щодо викладання предмету. Основні напрацювання групи презентували колегам, акцентували на застосуванні компетентнісного підходу до навчання іноземної мови в контексті положень «Нової української школи», обговорили впровадження інтегрованих змістових ліній, а саме: «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров'я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність», які спрямовані на формування в учнів здатності застосовувати знання й уміння з різних предметів у реальних життєвих ситуаціях.

Як підсумок проведено освітній квест «Нова Українська Школа». Команди змагалися на кращі знання нормативних документів, в оригінальності перекладу відомих висловів, поділилися ідеєю інтерактивного навчання, складали мотиваційний слоган «Для чого ТОБІ потрібна іноземна мова», вивчили спільну руханку, зробили натхненне фото «Перша зустріч з колегами».

У цьому році у районі розширюється мережа класів з вивченням німецької мови як другої іноземної, адже 2017 рік проголошено Роком німецької мови, а в районі впроваджується проект «Вчителі» спільно з партнерським об’єднанням «Баришівка - Пуллах». Ще одним здобутком є те, що у Семенівській школі відкривається клас з вивченням французької мови. Проте, залишається проблема кадрового забезпечення навчальних закладів фахівцями іноземцями, забезпечення технічними засобами, якісним швидкісним інтернетом.

О.В. Загорулько, завідувач РМК

Кiлькiсть переглядiв: 182