Сучасний кабінет фізики

2016-01-29

/Files/images/DSC_0844.JPG

З метою розвитку якісної природничої освіти в Україні, у минулому році Міністерство фінансів виділило понад 100 мільйонів на обладнання класів фізики й хімії у навчальних закладах.

Оснащений сучасний кабінет фізики отримав Баришівський НВК «гімназія - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» (Калмикова Н.П.), де ефективно впроваджується профільне навчання з природничо – математичних наук. Учні та вчителі тепер мають можливість навчатись і працювати, використовуючи цифровий вимірювальний комп`ютерний комплекс Einsteinтм «Фізика», який складається з 2-х частин: комплект цифрових лабораторій вчителя та учнів; комплект комп’ютерного й мультимедійного обладнання для проведення лабораторних робіт.

/Files/images/DSC_0837.JPGЗапропонований ТМ «Розумники» комплект, включає в себе реєстратор даних LabMate+ – легкий, бездротовий реєстратор даних нового типу, оснащений 6-ма вбудованими датчиками (вологість, тиск, температура, освітленість, ультрафіолетове випромінювання, частота серцевих скорочень) та набір зовнішніх датчиків, що найчастіше використовуються у навчальній програмі та дозволяють проводити велику кількість різноманітних шкільних дослідів, перетворюючи звичайний комп'ютер, планшет чи смартфон у повноцінну цифрову природничо-наукову лабораторію.

Можливість використання даного комплексу дозволить підвищити ефективність навчально-виховного процесу, активізуючи навчальну діяльність учнів. Дозволяє учням отримувати нові знання за допомогою збору, оцінки та аналізу даних; знімати й редагувати фотографії і відео та доповнювати їх текстом, створюючи мультимедійні доповіді, звіти та презентації. Дозволяє учням створювати цифрові проекти, використовуючи інструменти програми (олівці, маркери, пензлики і т.п.). Забезпечує викладачів інструментами для оптимізації роботи, перевірки й контролю діяльності учнів.

Трофімова Н.В., методист РМК, вчитель фізики Баришівського НВК

Кiлькiсть переглядiв: 167